به وبلاگ من خوش آمدید
nojum
مقدمه مریخ ، سیاره سرخ فام منظومه شمسی ، نصف زمین قطر دارد و مساحت سطح آن برابر با مساحت خشکیهای روی زمین است. درست مانند زمین ، یخهای قطبی ، درههای عمیق ، کوه ، غبار ، طوفان و فصل دارد. در دشتهای آن مانند ماه ، گودالهای برخوردی حاصل برخورد سنگهای آسمانی دیده میشود. با وجود اندازه کوچکش ، بلندترین کوه و بزرگترین دره منظومه شمسی در این سیاره پیدا شده است.
جو مریخ جو زمین شامل ۷۷ درصد نیتروژن و ۲۱ درصد اکسیژن است. درحالی که در جو مریخ ۹۵ درصد دی اکسید کربن و فقط ۲۰ درصد اکسیژن وجود دارد. آیا فقط یک کپسول اکسیژن و یک ماسک ما را روی مریخ نجات خواهد داد؟ خیر. جو سیاره سرخ بسیار رقیق است، بطوری که بر سطح سیاره فشار جوی معادل یک صدم فشار جو زمین در سطح دریاست. اگر لباس فضایی مناسبی نپوشید که فشار هوای طبیعی را ایجاد کند، ارگانهای درونی بدن ما به دلیل فشار درونی که داریم باد میکنند. علاوه بر این جو مریخ محافظ خوبی در برابر تابشهای مرگبار فضایی نیست و طی مدتی نه چندان دراز این تابشها میتواند اثرات جبران ناپذیری بر بدن انسان بگذارد. پس باید لباس مخصوصی را به همراه داشت.
مشخصات فیزیک مریخ مریخ ، سیاره سرخ ، چهارمین سیاره نزدیک به خورشید است. مریخ شباهتهای زیادی با کره زمین دارد. روزهایش کمی از روزهای زمین بلند تر و الگوی فصلهایش شبیه به الگوی فصلهای زمین است، با این تفاوت که طول فصلهایش دو برابر طول فصلهای زمین است. ابر ، آتشفشان ، دره ، کوه ، صحرا و قطبهای سفیدی که در فصول مختلف بزرگ و کوچک میشوند، همانند زمین در مریخ نیز یافت میشوند. مریخ سیارهای خشک و سرد است که در آن حیات وجود ندارد، سطح مریخ مملو از صخره بوده و پوشیده از غباری قرمز رنگ است. بالاخره اینکه مریخ دارای جوی رقیق و سمی است.
حیات در مریخ رصد کنندگان ، با استفاده از تلسکوپهایشان با زحمت فراوان اطلاعاتی راجع به مریخ جمع آوری کردند. تمام آن اطلاعات اکنون جای خود را به اطلاعات جمع آوری شده بوسیله تعدادی از کاوشگرهای فضایی آمریکایی و روسی بخصوص مارینر 9 دادهاند. در سال 1976، دو فضاپیمای وایکینگ در کره مریخ فرود آمدند تا نشانهای از حیات در آن بیابند. با توجه به آزمایشهای وسیعی که روی نمونههایی از خاک مریخ انجام شده ، تاکنون امکان وجود حیات در این سیاره اثبات نشده است.
منظره مریخ در نیمکره جنوبی مریخ گودالهای شهابسنگی وجود دارند که 3.5 میلیارد سال از عمرشان میگذرد . سطح نیمکره شمالی جوانتر است، چرا که قسمت اعظم آن توسط فعالیتهای آتشفشانی اخیر پوشیده شده است. مریخ دارای دو مشخصه منحصر به فرد در منظومه شمسی است: بلندترین کوه آتشفشانی المپ مانس و دره والس مارینریس به عمق 7 کیلومتر (4.5 مایل) و عرض 600 کیلومتر (370 مایل) در این سیاره قرار دارند. همچنین ، گذرگاههای کوچکتری نیز وجود دارند که احتمال میرود در گذشته بر اثر جریان آب بوجود آمده باشند.
ادامه مطلب ...
چرا پلوتو دیگر از سیارات منظومه ی شمسی نیست؟ چند سال قبل، شنیدن این خبر باعث تعجب بسیاری از مردم شد. اما اکنون همه می دانیم که در خانواده ی خورشید هشت سیاره بیش تر نداریم: عطارد، زهره، زمین، مریخ، مشتری، زحل، اورانوس و نپتون. اما واقعاً چرا پلوتو از منظومه ی شمسی اخراج شد؟ انجمن بین المللی نجوم چهار سال پیش تعریف دقیقی برای «سیاره» ارائه کرد، که قبل آن، پلوتو دیگر سیاره محسوب نمی شد و در شاخه ای دیگر به نام « سارات کوتوله) قرار می گرفت. مردم با شنیدن این خبر بسیار تعجب کردند و حتی برخی از مردم برای نشان دادن ناراحتی خود در خیابان ها تجمع کردند. این موضوع آن قدر بر روی مردم تاثیر گذاشت که در آمریکا کلمه جدید " پلوتویید"ساخته شد و انجمن زبان محلی آمریکا آن را به عنوان کلمه ی برگزیده ی سال 2006 میلادی انتخاب کرد. این کلمه به کعنای «کم شدن ارزش و مقام چیزی» به کار گرفته شد. چیزی شبیه به کلمه ی "پاستوریزه" که برگرفته از نام لویی پاستور دانشمند فرانسوی است. حقیقت این است که پلوتو با سیارات منظومه شمسی تفاوت های زیادی دارد و به خاطر این تفاوت ها بهتر است که پلوتو را سیاره ندانیم. یکی از مهم ترین تفاوت های پلوتو با دیگر سیارات منظومه شمسی اندازه ی آن است. پلوتو حتی از ماه که شب ها در آسمان می بینیم کوچک تر است، به علت همین اندازه ی کوچک تا 100 سال پیش هیچ انسانی نتوانسته بود، حتی با بهترین تلسکوپ ها هم آن را ببیند. یکی دیگر از مشکلات پلوتو برای سیاره بودن جنس آن است. زحل، مشتری، اورانو و نپتون همگی از جنس گاز هستند.اما پلوتو که بعد از آن ها قرار گرفته است، جامد است و از سنگ و یخ تشکیل شده است. تفاوت مهم دیگری که پلوتو با سیارات منظومه مسی دارد، زائیه ی مدار آن است. مدارهایی که سیارات در آن ها به دور خورشید می چرخند تقریبا روی یک صفحه قرار دارد و نسبت به هم دیگر کج نیستند اما مدار پلوتو تقریبا 17 درجه نسبت به مدار بقیه ی سیارات کج است. در ضمن مدار همه ی سیارات تقریبا دایره است اما مدار پلوتو بیش از اندازه کشیده شده است.در نزدیکی پلوتو اجرام بسیاری با اندازه هایی شبیه پلوتو وجود دارند. اگر بخواهیم پلوتو را سیاره در نظر بگیریم، مجبور خواهیم بود همه ی دوستان پلوتو را هم سیاره بنامیم. در صفحه 46 کتاب علوم تجربی سال سوم راهنمایی به این اشاره شده است که: سیارات منظومه ی شمسی به دو گروه داخلی از جنس سنگ و فلز و خارجی از جنس مایع و گاز، تقسیم می شوند و پلوتو در این تقسیم بندی جا ندارد. اما به هر حال پلوتو نهمین سیاره ی منظومه ی شمسی شمرده شده است.ولی در سال های آینده این مطلب حذف خواهد شد. آیا می دانید: -یک سال پلوتو مساوی با دو و نیم قرن ِ زمین . چون این سیاره ی کوتوله هر 250 سال یک بار به دور خورشید می گردد. -بخش قابل توجهی از پلوتو را یخ تشکیل داده، اگر به خورشید نزدیک تر بود به یک ستاره ی دنباله دار تبدیل می شد. - وقتی پلوتو کشف شد آن را سیاره ی ایکس لقب دادند اما بعدها دختری 11 ساله در شهر آکسفورد انگلیس پیشنهاد کرد، نام یکی از خدایان یونان قدیم یعنی "پلوتو" را روی آن بگذاریم. خورشید چیست؟ |
خبرنامه وب سایت: آمار وب سایت:
Alternative content \ کد ورود به چت روم
تاريخ : <-PostDate-> | <-PostTime-> | نویسنده : <-PostAuthor-> | درباره وب به وبلاگ من خوش آمدید جستوجو ویژه مدیریت وب نويسندگان موضوعات وب حامیان بلک اسکین لینک دوستان آخرین مطالب پيوندهای روزانه آرشیو مطالب حامیان بلک اسکین آی پی شما ساعت
بینندگان عمومی امکانات وب
<-BlogCustomHtml->
|